خواص آناناس

آشنايي با خواص آناناس

اين در حالي است كه تاثير آناناس در مورد افزايش كارايي سيستم ايمني بدن از ديرباز شناخته شده بود و پزشكان همواره توصيه مي‌كنند كه بيماران پس از عمل‌هاي جراحي يا دچار شدن به بيماري‌هاي عفوني آناناس مصرف كنند.

خواص‌خوراکي‌ها- در حالي كه روز به روز تعداد ميوه‌هايي كه خاصيت ضد سرطاني دارند، افزايش مي‌يابد، دانشمندان آناناس را نيز جزء ميوه‌هاي ضد سرطان طبقه‌بندي كرده‌اند.

اين در حالي است كه تاثير آناناس در مورد افزايش كارايي سيستم ايمني بدن از ديرباز شناخته شده بود و پزشكان همواره توصيه مي‌كنند كه بيماران پس از عمل‌هاي جراحي يا دچار شدن به بيماري‌هاي عفوني آناناس مصرف كنند.
دانشمندان مي‌گويند در آناناس نوعي ماده وجود دارد كه عملكرد پروتئيني را كه در 30 درصد سرطان‌ها دخيل است، متوقف كرده و قادر است سيستم ايمنى بدن را براى هدف قرار دادن و نابود ساختن سلول هاى سرطانى تحريك كند.

اين خاصيت آناناس به ويژه در مورد سرطان سينه، ريه، روده بزرگ، تخمدان و سرطان پوست به اثبات رسيده است. گفتني است آناناس حاوي کربوهيدرات ، پروتئين ، چربي و آب است .

همچنين کلسيم، فسفر، آهن، منيزيم، پتاسيم، سديم و منگنز از ديگر املاح و مواد معدني تشكيل دهنده آناناس به شمار مي‌آيند. آناناس منبع غني از ويتامين C بوده و حاوي ويتامين A و B1 و B2 است.

خواص آناناس

منبع:خواص آناناس

خواص آناناس

خواص تخم خرفه

گیاه خرفه با اسم علمی Portulaca Oleracea و با نام انگلیسی Purslane از تیره پرتولاکاسه (Portulacaceae) است که برگ‌های گوشتی و بذرهای سیاه ریز دارد. گیاه یک ساله است که ارتفاع تا حدود 40 سانتی‌متر در مراحل بذردهی می‌رسد.
در خصوص خاستگاه اولیه آن اختلاف نظر وجود دارد، ولی در کشورهای ایران، استرالیا، هند، آفریقای شمالی و در آمریکا رشد می‌کند. خرفه برگ‌های گرد کشیده با ساقه گوشتی به رنگ قرمز ارغوانی دارد. گل‌های آن به رنگ زرد در انتهای ساقه تشکیل شده و اوایل روز تا ساعت 9 الی 11 باز می‌ماند.
ریشه گیاه راست است و انشعابات فیبری دارد که می‌تواند به اعماق خاک نفوذ و از رطوبت زیرین خاک استفاده کند.
این گیاه دارویی که معمولاً به صورت خودرو در باغچه منازل، کنار جوی‌ها و در مناطق مرطوب می‌روید، شاید زیاد مورد توجه نباشد اما اکنون کشف‌های مهمی در مورد آن انجام شده که توسط سازمان بهداشت جهانی لقب اکسیر جهانی (Global panacea) به آن داده شده است. این گیاه از سوی این سازمان متداول‌ترین گیاه دارویی مورد استفاده در جهان ذکر شده است. معمولاً قسمت‌های هوایی این گیاه که شامل برگ، ساقه و دانه‌های آن است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خواص گیاه خرفه در طب سنتی

* خرفه از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی خیلی سرد و تر و دارای نیروی قابضه است.
* گیاه دارویی «خرفه» در درمان اختلالات و التهابات مجاری ادراری موثر است.
«خرفه» در طب سنتی به عنوان تب بر، ضد عفونی کننده، ضد اسکوربوت (بیماری‌های ناشی از کمبود ویتامین C)، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده می‌شود.
امام صادق (ع) می فرمایند: بر روی زمین سبزی خوردنی شریف‌تر از آن نیست و سبزی خوردنی حضرت فاطمه (س) است
* در بسیاری از کشورها، از قبیل کشورهای عربی همسایه، این گیاه دارویی را به عنوان سبزی خوراکی در سبزی فروشی‌ها به فروش می‌رسانند و از شیره خرفه و یا له شده برگ‌ها و ساقه آن به صورت موضعی برای رفع درد، تورم و التیام زخم‌های سوختگی، کاهش تورم و آبسه‌ها، گزیدگی نیش حشرات و عقرب گزیدگی استفاده می‌شود.
* این گیاه در مصرف داخلی قطع کننده و بند آورنده خون‌ریزی است و همچنین عصاره ساقه و برگ آن برای درمان بیماری‌های کبدی مفید است.
* از جوشانده این گیاه که آب آن گرفته شده است در معالجه اسهال و برای رفع سرفه، تسکین دردهای سینه و سوزش مجرای ادرار و مثانه و رفع حرارت رحم و سوزش آن استفاده می‌شود.
* همچنین مصرف خوراکی «خرفه» به عنوان سبزی خام و یا پخته همراه با پیاز و روغن جهت تقویت روده‌ها، قطع اسهال و تب استفاده می‌شود و مصرف خام برگ و ساقه آن به صورت سالاد و همراه با سرکه برای درد کلیه مفید است.
* ضماد ریشه خرفه برای رفع زگیل پوستی استفاده می‌شود.
* ضماد خرفه بر روی پیشانی سبب از بین رفتن سردرد و دردهای میگرنی می‌شود.
* گفتنی است؛ گیاه خرفه در دامپزشکی برای درمان بیماری‌های تب‌دار و برای خنک کردن بدن، دفع سموم و تصفیه خون به صورت پودر و جوشانده استفاده می‌شود.
* این گیاه در بیماران آسمی اثر گشاد کننده مجاری تنفسی و پایین آورنده قند خون را دارد و خاصیت تقویت عضلات قلبی و ضد توموری نیز در آن دیده شده است.
* برگ و ساقه‌ی خرفه مسکن صفرا است و حرارت خون و کبد و معده را تسکین می‌دهد و برای تسکین حدت تب‌های گرم و صفراوی و تسکین عطش و کنترل ترشح ادرار در مورد بیماری دیابت مفید است.
* در مواردی که چرک از سینه آید قطع می‌کند و برای خرد کردن سنگ مثانه و ازدیاد ترشح بول مفید است، یعنی مدر است.
* جویدن برگ آن به مقدار کم، کندی دندان را رفع می‌کند (که از خوردن میوه ترش و یا علت دیگری ایجاد شده باشد) و زیاد جویدن آن کندی دندان ایجاد می‌کند.
* از عصاره آن برای التهاب‌های گرم چشم با مالیدن در محل ملتهب استفاده می‌شود.
* ضماد برگ و ساقه آن با روغن گل سرخ برای تسکین سردردهای گرم و ورم‌های گرم نافع است و با آرد جو برای جرب نافع است.
* ضماد برگ و ساقه آن به تنهایی برای تسکین حرارت اعضا و سوختگی آتش مفید است و اگر بر معده و کبد گذارند برای تسکین حرارت آن‌ها مفید است و اگر با حنا تهیه شود و بر کف دست و پا گذارده شود برای حرارت و پیسی‌های دست و پا در صورت تکرار مفید خواهد بود.
* اشتها را کاهش می‌دهد و اسراف در خوردن آن، نور چشم را نقصان می‌دهد.
* افراد سرد مزاج باید آن را با نعناع و کرفس بخورند.

خرفه از نظر احادیث

امام صادق (ع) می فرمایند: بر روی زمین سبزی خوردنی شریف‌تر از آن نیست و سبزی خوردنی حضرت فاطمه (س) است و عقل را زیاد می‌کند.

علف هرزی که روغن می‌شود
اخیراً پژوهشگران دانشگاه تبریز موفق به شناسایی قابلیت استفاده از گونه‌ای علف هرز شدند که بنا به گفته آنان می‌تواند از این پس به عنوان منبعی جدید برای استخراج روغن خوراکی به چرخه صنایع غذایی کشور وارد شود. این گیاه ناشناخته خرفه نام دارد که گویا منبعی غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع، به خصوص امگا3 تلقی می‌شود.
خرفه در فهرست گیاهان خوراکی نیست و در کشاورزی به عنوان علف هرز شناخته می‌شود، ولی آنچه این گیاه را متمایز می‌کند، وجود اسید چرب امگا3 زیاد در برگ آن (قسمت رویشی) است. البته دیگر گیاهان مثل کلزا یا بذر کتان نیز امگا3 دارند، ولی این ماده در بذرهای آن‌ها یافت می‌شود. حدود 70 درصد اسیدهای چرب تشکیل‌دهنده روغن آن غیر اشباع بوده و حدود 50 درصد آن را تنها اسید چرب امگا3 تشکیل می‌دهد.
از جوشانده این گیاه که آب آن گرفته شده است در معالجه اسهال و برای رفع سرفه، تسکین دردهای سینه و سوزش مجرای ادرار و مثانه و رفع حرارت رحم و سوزش آن استفاده می‌شود
استفاده از اسیدهای چرب غیر اشباع موجب کاهش کلسترول خون می‌شود. منبع اصلی اسید چرب امگا3 روغن ماهی است، ولی منابع گیاهی نیز حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع شده‌اند. امروز از گیاهانی مثل بادام زمینی، کلزا، آفتابگردان، ذرت و هسته انگور روغن استخراج می‌شود، ولی از خرفه در دنیا روغن استخراج نمی‌شود.
علاوه بر وجود امگا3 در قسمت رویشی آن، مواد معدنی مثل منیزیم، پتاسیم، کلسیم و همچنین ویتامین ث (16 میلی‌گرم در 100 گرم ماده‌تر) به مقدار زیاد در بافت‌های آن وجود دارد. غنی بودن از اکسیدان‌ها (رنگ قرمز ساقه) از دیگر مزیت‌های این گیاه است. خرفه سرشار از بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین آ)، B1 و B2 نیز می‌باشد.
مقدار روغن کل در برگ پایین است که بهتر است از برگ‌های آن به صورت تازه خوری به عنوان مناسب‌ترین سبزی و از بذرهای آن که حدود 20 – 15 درصد روغن دارد، به عنوان منبع استحصال روغن استفاده شود. حتی اگر روغن این گیاه با روغن‌های دیگر مخلوط شود، کیفیت آن‌ها را از لحاظ ارزش غذایی افزایش خواهد داد و این امر به سلامت جامعه کمک خواهد کرد.

خواص تخم خرفه

طریقه‌ی استفاده
* فراموش نکنید ارزش غذایی این سبزی به مراتب بیشتر از بعضی سبزیجات معمول است بنابراین، توصیه به تازه‌خوری برگ‌های این سبزی با ماست یا اضافه کردن چند گرم از آن به سالاد مناسب خواهد بود.
* قسمت‌های هوایی جوان گیاه را می‌توان به صورت بورانی نیز استفاده کرد که برای درست کردن بورانی، برگ‌ها و قسمت‌های هوایی این گیاه را با مقداری آب می‌جوشانند، سپس آن‌ها را صاف کرده و به آن مقداری پیازداغ و تخم مرغ اضافه می‌کنند.
* مقدار خوراک از آب برگ ساقه آن 40 گرم که با 8 گرم نبات یا شکر مخلوط کرده و خورده می‌شود.

خواص تخم خرفه

* از خواص تخم خرفه می‌توان به تصفیه کنندگی خون، رفع التهابات گوارشی، رفع سرفه و تسکین دهنده تشنگی اشاره کرد.
* از تخم خرفه همچنین در شیرینی پزی و برای تزئین، به خصوص تزئین شیرینی نان برنجی استفاده می‌شود.
* تخم خرفه تقویت کننده قوای عمومی بدن است.
* تخم گیاه خاصیت ضد کرم، به خصوص علیه کرم کدو دارد.

منبع:خواص تخم خرفه

خواص تخم خرفه

خواص کندر خوراکی

آشنایی با خواص درمانی کندر

کندر در حقیقت صمغ گیاهی به همین نام است که مزه‌ای گس و تلخ دارد. این صمغ از زمان‌های بسیار قدیم توسط درمانگران طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده بوده و امروزه نیز به ۳ صورت خوراکی، موضعی و بخور مصرف می‌شود.
این صمغ از زمان‌های بسیار قدیم توسط درمانگران طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده بوده و امروزه نیز به ۳ صورت خوراکی، موضعی و بخور مصرف می‌شود. به باور بسیاری از مردم، مصرف کندر موجب افزایش حافظه و تقویت ضریب هوشی افراد می‌شود. دکتر سعید صانعی، مشاور گیاه‌درمانی توضیحات کامل‌تری را درباره تاثیر کندر بر حافظه و نسخه‌های درمانی این صمغ گیاهی در اختیارتان قرار می‌دهد.
خانم‌های باردار مراقب باشند
باوری وجود دارد که مصرف صمغ توسط مادران باردار موجب افزایش هوش و ضریب هوشی جنین و کودک آینده آن‌ها می‌شود. این نکته صحیح است اما مادران باردار باید مراقب باشند که مصرف کندر بیش از ۳ ماه موجب بیش‌فعالی کودک آن‌ها شده و این مسئله در آینده آن‌ها را با مشکلات متعددی روبه‌رو می‌کند. بنابراین مادران باردار باید توجه داشته باشند که برای افزایش میزان هوش و تقویت حافظه نوزاد خوردن یک ماه کندر کفایت می‌کند و این یک ماه باید بعد از ۴ ماهگی جنین صورت گیرد.
یک نسخه برای ۳ بیماری
درمانگران طب سنتی برای درمان خواب‌آلودگی و بی‌حالی ناشی از تجمع بلغم در بدن، نسخه‌ای دارند که به کمک آن می‌توان بلغم زائد بدن را دفع کرد و به درمان بی‌خوابی و حتی بوی بد دهان پرداخت.
برای تهیه این نسخه کافی است یک نخود کندر را با یک نخود مصطکی و یک فندق سقز ترکیب کرده و آن را بجوید. برای تهیه این مواد می‌توانید به داروخانه‌های گیاهی در سطح شهر مراجعه کرده و با تهیه این مواد و جویدن آن علاوه‌بر بی‌خوابی، بوی بد دهان خود را نیز درمان کنید. علاوه‌بر این همین نسخه می‌تواند ترکیب بسیار مناسبی برای افرادی باشد که به کمر درد یا درد مفاصل از قبیل درد زانو مبتلا هستند. مصرف این نسخه موجب کاهش و تسکین دردهای مفصلی نیز می‌شود.
تاثیر کندر در درمان پوست خشک
افرادی که پوست خشک و زبر دارند، می‌توانند از این نسخه برای بهبود خشکی پوست خود بهره‌ ببرند. این افراد کافی است ۲ نخود کندر را درون روغن بادام حرارت دهند تا زمانی که کندر درون روغن حل شود. پس از آن اجازه دهید که روغن سرد شود و از آن برای ماساژ پوست دست یا بدن‌تان استفاده کنید. این روغن تاثیر بسیار زیادی در بهبود خشکی پوست‌تان خواهد داشت.

خواص کندر خوراکی

تسکین اعصاب و تپش قلب با کندر
درمانگران طب سنتی ایران معتقدند، ماساژ ستون فقرات با کمک روغن کنجدی که در آن کندر حل شده باشد برای تسکین اعصاب و آرام‌بخشی بیمار بسیار موثر است. برای تهیه این روغن کافی است به اندازه سرانگشت کندر را درون روغن کنجد انداخته و روغن را روی حرارت بگذارید تا کندر حل شود. پس از خنک شدن این روغن آن را روی ستون فقرات ماساژ دهید، علاوه بر تسکین اعصاب و ریلکسی، این ماساژ موجب بهبود تپش قلب و تسکین افرادی که دچار ریزش قلب شده‌اند می‌شود
از خواص کندر چه می‌دانید؟
کندر علاوه‌بر خواص درمانی که در تسکین دردهای مفصلی، درمان بوی بد دهان و افزایش میزان هوش کودکان دارد خواص کم‌نظیر دیگری دارد که به برخی از کاربردی‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.
خوردن صمغ کندر موجب بهبود خش صدا و صاف شدن آن می‌شود. این صمغ گیاهی با کاهش خلط و ترشحات حلقی خشونت صدا را برطرف می‌کند.
تجویز کندر به‌صورت خوراکی موجب کاهش خونریزی شدید در خانم‌هایی که خونریزی‌های بسیار شدید درسیکل قاعدگی دارند، می‌شود.
درمانگران طب سنتی بر این باورند که مصرف کندر در افراد مبتلا به اسهال و افرادی که دچار تب و استفراغ هستند بسیار موثر است.
بسیاری از درمانگران بر این باورند، افرادی که بدزخم هستند و زخم‌های‌شان در مدت زمان بیشتری خوب می‌شود با مکیدن یا جویدن یک نخود کندر به‌صورت روزانه به‌مدت ۳ تا ۴ روز می‌توانند به درمان سریع‌تر زخم‌ها کمک کنند.

منبع:خواص کندر خوراکی

خواص کندر خوراکی

مضرات زالو درمانی

عوارض احتمالی زالودرمانی

گاهی ممکن است پس از زالودرمانی عوارض بسیار محدودی در بیمار مشاهده شود که البته احتمال بروز آنها بسیار نادر است. با این حال بهتر است از وجود این عوارض پیش از استفاده از این شیوه درمانی آگاه باشید.

خونریزی زیاد از محل گزش به‌ویژه در شرایطی که تعداد زالوهای استفاده شده زیاد باشد از شایع‌ترین این عوارض است. به عنوان مثال درصورتی که از 20 زالو به طور همزمان استفاده ‌شود مقدار خونی که از بدن بیمار خارج می‌شود ممکن است کم‌خونی ایجاد کند.
حساسیت به زالو از موارد بسیار نادر ولی محتمل است.
اگر فردی مبتلا به بیماری باشد که به‌واسطه آن با مشکل انعقاد خون روبه‌رو باشد باید این مسئله را با درمانگر خود حتما مطرح کند.
زالودرمانی به طور کلی یکی از شیوه‌های درمانی کم‌خطر و کم‌عارضه است. البته باید توجه داشته باشید که خطرات محدود این شیوه درمانی در صورتی که به متخصص متبحر و آشنا به طب سنتی مراجعه کنید قابل کنترل و پیشگیری است.
برای حفظ سلامت خود بهتر است از دریافت این شیوه درمانی در مراکزی غیر از کلینیک‌های تخصصی طب سنتی یا مراکز درمانی مربوطه خودداری کنید.

مضرات زالو درمانی

منبع:مضرات زالو درمانی

مضرات زالو درمانی

خواص گردو

گردو را به نام “غذای مغز” نیز می شناسند و این فقط به خاطر شباهت آن به مغز نیست، بلکه به خاطر وجود امگا ۳ فراوان آن می باشد. برای درست عمل کردن مغز، به امگا ۳ نیاز داریم.

مصرف ۴ عدد مغز گردو در روز موجب افزایش اسید چرب ضروری امگا ۳ می گردد.

یک چهارم فنجان مغز گردو، در حدود ۸/۹۰ درصد نیاز روزانه بدن به این چربی ضروری را تامین می کند.

● فواید گردو:

موسسه غذا و دارو پیشنهاد کرده است که برای سلامت قلب روزانه ۳۰ گرم گردو بخورید.

گرچه فواید زیادی در آجیل پنهان است، بعضی ها به گمان این که آجیل موجب افزایش وزن می شوند، از خوردن گردو و دیگر آجیل ها امتناع می کنند. ولی ثابت شده است، افرادی که حداقل ۲ بار در هفته آجیل مصرف می کنند، احتمال افزایش وزن در آنها به مراتب کمتر از آنهایی است که اصلا آجیل مصرف نمی کنند. پس به گمان این که اگر گردو یا آجیل بخورید چاق می شوید، این غذای بسیار خوشمزه و مفید را از خود دور نکنید.

● ویتامین ها و عناصر معدنی موجود در گردو:
▪ گردو بهترین منبع منگنز و مس می باشد.

▪ در گردو، منیزیم و فسفر نیز وجود دارد. مقداری روی، آهن، کلسیم و سلنیوم نیز پیدا شده است.

▪ گردو مقدار کمی سدیم یا نمک دارد.

▪ گردو حاوی بیشترین مقدار ویتامین های B۶، B۱ و B۵( پانتوتنیک اسید) می باشد.

▪ در گردو ویتامین هایی نظیر E ، B۳ و B۲ نیز وجود دارد.

کالری گردو زیاد است. حدود ۶۵۴ کالری در هر ۱۰۰ گرم گردو وجود دارد. لذا بهتر است روزی که می خواهید گردو مصرف کنید، کالری آن را محاسبه کرده و از کالری روزانه خود کم کنید. به این ترتیب ترس از چاق شدن را نخواهید داشت؛ برای مثال، اگر کالری مورد نیاز شما در روز ۲۰۰۰ کالری است و شما۱۰۰ کالری گردو مصرف می کنید، لذا می توانید ۱۹۰۰ کالری باقی مانده را از مواد غذایی مختلف دریافت کنید.

ولی اگر می خواهید گردو میل کنید و همانند روزهای گذشته غذاهای روزانه خود را نیز مصرف کنید، این نکته را از یاد نبرید که باید ۱۳۱ دقیقه پیاده روی کنید تا انرژی دریافت شده از گردو، بسوزد.

خواص گردو

▪ گردو در حدود ۷/۶ گرم فیبر دارد.

۱۵درصد از چربی های گردو از نوع چربی های غیر اشباع و مفید برای سلامت قلب می باشد. این نوع چربی، پایین آورنده کلسترول بد(LDL) و افزایش دهنده کلسترول خوب(HDL) است.

۱) کاهش کلسترول کل

٢) کاهش LDL کلسترول

٣) افزایش HDL کلسترول

۴) افزایش قابلیت ارتجاعی رگ های بدن

۵) محافظت در برابر بیماری قلبی

۶) افزایش قدرت ذهن و هوش

٧) مفید برای تنگی نفس

٨) جلوگیری از ورم مفاصل

٩) مفید در بیماری های پوست نظیر: اگزما و پسوریازیس( به وجود آمدن لکه های قرمز رنگ در پوست)

١٠) ضد سرطان

۱۱) دارای آنتی اکسیدان. در بین آجیل ها، آنتی اکسیدان گردو و شاه بلوط از همه بیشتر است.

١٢) محافظت از سیستم ایمنی

١٣) جلوگیری از لخته خون

۱۴) تنظیم سوخت و ساز در بدن

١۵) تنظیم فشار خون

١۶) تنظیم قند خون

١٧) جلوگیری از پارکینسون و آلزایمر

١٨) جلوگیری از سنگ کیسه صفرا

۱۹) حفاظت از استخوان

٢٠) روغن گردو درمان کننده دردهای مفاصل است و جذب مواد غذایی را آسان می کند.

۲۱) کودکانی که مقدار امگا ۳ در برنامه ی غذایی شان کم است، اختلالاتی مانند بیش فعالی یا هایپراکتیوی، مشکلات رفتاری، کج خلقی و مشکلات خواب در آنها زیاد است.

۲۲) زنانی که در هفته ۲۸ گرم آجیل و بادام زمینی مصرف می کنند، ۲۵ درصد احتمال پیشرفت سنگ کیسه صفرا را کم می کنند.

٢٣) اگر می خواهید خواب آرامی داشته باشید، برای شام، سالاد سبزیجات به همراه گردو مصرف کنید.

منبع:خواص گردو

خواص گردو

مضرات بنه

کاربرد بنه(سقز) در صنایع

مضرات بنه

کاربردهای دیگر سقز، در صنایع ساخت چسب، لاک، صنایع رنگ، صنایع پلیمری و صنایع داروسازی است، همچنین به عنوان املسیون در تهیه روغنهای چاپ، پارکت و کفپوش از آن استفاده می شود.کلوفان خام موجود در این صمغ، به عنوان حجیم کننده و پرکننده صمغ های گران بها، آهار کاغذ، چسب و از مشتقات آن در روغن های معدنی، مرکب چاپ روزنامه ها، محلول های چسبی، روغن های کابل، مایع جوشکاری، کف پوش، تهیه رزینات فلزی، صنایع کاغذهای اختصاصی، رنگ های سرامیکی و … است.

مضرات بنه(سقز)

زیاده روى در خوردن میوه بنه و سقز، باعث زخم شدن دهان و كم اشتهایى می شود.

منبع:مضرات بنه

مضرات بنه

مضرات روغن کرچک

گیاه کرچک دارای سم کشنده ریستین بوده، از مضرات روغن کرچک، منع مصرف در بيماری‌های التهاب روده، آپانديسيت و دردهای شکمی با منشاء ناشناخته است.
کرچک گیاه بومی در مناطق آسیای جنوبی، مدیترانه، شرق افریقا و هندوستان است. این گیاه در شرایط آب و هوایی مناسب به صورت خود رو تکثیر می‌شود لذا امروزه تقریبا در همه دنیا گسترش یافته است. گیاه کرچک در نقاط مختلف ایران از جمله شمال، یزد، خوزستان و خراسان کاشته می‌شود. این گیاه از سالیان گذشته بخاطر خواص منحصر به فرد خود مورد استفاده بوده است. از دانه‌های این گیاه روغن کرچک استخراج شده، از آن به صورت موضعی برای حفظ سلامت پوست و مو استفاده می‌شود، امروزه، صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی از روغن کرچک به عنوان یک عنصر اصلی در بسیاری از محصولات مراقبت از زیبایی استفاده می‌کند. بسیاری از مزایای این روغن در زمینه زیبایی پوست و مو را می‌توان به اسيد ريزينولئيك بالای آن نسبت داد با این وجود علیرغم فراوان بودن خواص روغن کرچک، این گیاه دارویی نیز همانند تمامی گیاهان دارویی در مواردی نبایستی مصرف و یا باید در مصرف آن احتیاط نمود همچنین برخی از قسمتهای این گیاه دارای سمی کشنده هستند. در ادامه مضرات روغن کرچک، مسمومیت با این گیاه و علائم مسمومیت ناشی از کرچک گردآوری شده است.

مضرات روغن کرچک

گیاه کرچک ظاهر بسیار زیبایی دارد ولیکن از ویژگیهای گیاه کرچک، داشتن دانه‌های بسیار سمی است که در صورت بلعیده شدن کشنده هستند و لذا برای کاشت در فضای سبز توصیه نمی‌شود. در حقیقت تمام اجزای گیاه کرچک سمی است به ویژه دانه‌ها و بایستی دقت شود محل بازی کودکان نزدیک به گیاه کرچک نباشد. موارد منع مصرف و مضرات روغن کرچک به طور خلاصه عبارتند از:

افراد مبتلا به التهابات روده‌ای بایستی از مصرف روغن کرچک پرهیز کنند.
افراد دارای آپاندیسیت (التهاب آپاندیس) از مصرف روغن کرچک بایستی خودداری کنند.
فراورده‌های حاوی روغن کرچک در دوران قاعدگی بایستی با احتیاط مصرف شود.
از مضرات روغن کرچک، ممنوعیت استفاده از این روغن و فراورده‌های آن در دوران بارداری است.
استفاده از روغن کرچک برای افراد دارای فشار خون بالا مضر است، چرا که بسیاری از ملین‌ها دارای مقدار بالایی سدیم هستند.
افراد دارای بیماری های روده، داشتن درد شکمی با علت نامشخص و داشتن تهوع و استفراغ از مصرف روغن کرچک پرهیز کنند.
یکی دیگر از مضرات روغن کرچک، منع مصرف این روغن، برای بیماران قلبی است.
افراد مبتلا به دیابت نوع 2 از مصرف کرچک بپرهیزند زیرا بسیاری از ملین‌ها دارای مقدار زیادی قند هستد.
افرادی که تحت عمل جراحی برداشتن کولون (روده بزرگ) بوده‌اند از مصرف روغن کرچک و فراورده‌های آن پرهیز کنند.
از مضرات گیاه کرچک برای انسان، ریستین موجود در پوست دانه‌های این گیاه دارویی است، ریستین پروتئین بسیار سمی و کشنده است.

عوارض مصرف کرچک و مسمومیت ناشی از آن

چنانچه دانه‌های کرچک توسط کودکان و بزرگسالان خورده شوند، تا چند روز علائم عمده‌ای از مسمومیت بروز نمی‌کند، مگر اینکه دانه‌ها جویده شده باشند. در این حالت علائم مسمومیت خیلی زود ظاهر میشود.

علائم مسمومیت ناشی از خوردن دانه‌های کرچک عبارت است از: فرد مسموم اشتهای خود را از دست می‌دهد و دچار تهوع، استفراغ و اسهال میشود، به تدریج فرد دچار استفراغ مداوم، اسهال خونی و در موارد کشنده دچار زردی می‌شود. مقدار یا به اصطلاح دز کشنده در اطفال 5 تا 6 دانه کرچک و در بزرگسالان حدود 20 دانه است.

درمان مسمومیت با گیاه کرچک

مضرات روغن کرچک

درمان اختصاصی برای این مسمومیت وجود ندارد و بیمار مسموم بایستی از نظر بروز عوارضی مانند نارسایی کلیه و کبد تحت نظر قرار گیرد. چنانچه نارسایی کلیه بروز کرد بیمار باید دیالیز شود. در مراحل اولیه خوردن دانه‌های کرچک، باید فورا به پزشک مراجعه و سریعا شستشوی معده و روده با استفاده از زغال انجام شود. چنانچه پس از 6 ساعت از جویدن دانه‌های کرچک علائمی بروز نکرد، سم کم بوده و یا دفع شده است. در این حالت می‌توان فرد مسموم را از بیمارستان مرخص نمود. البته لازم به ذکر است ترخیص از بیمارستان به معنای رفع خطر مسمومیت نیست بلکه فقط خطر کم شده است. لذا به این بیماران توصیه می‌شود در صورت بروز اسهال خونی یا زردی مجددا و به سرعت به بیمارستان مراجعه کنند.

منبع:مضرات روغن کرچک

مضرات روغن کرچک

مضرات تخم کتان

مضرات تخم کتان برای بیماران و زنان باردار

مصرف تخم کتان در دوران بارداری

تصور بر این است که مصرف خوراکی تخم کتان در دوران بارداری با مضراتی همراه می باشد، چرا که تخم کتان می توانید عملکردی شبیه به هورمون استروژن داشته باشد. برخی از متخصصین معتقدند که این موضوع می تواند در دوران بارداری مشکلاتی را به همراه داشته باشد، هر چند تا به امروز شواهد علمی و بالینی قابل استنادی در خصوص مضرات مصرف تخم کتان در دوران بارداری ارائه نشده است.

مضرات تخم کتان در دوران شیردهی

تاکنون مطالعات کمی در خصوص بی زیان بودن مصرف تخم کتان در دوران شیردهی صورت گرفته است و در میان محققان در این خصوص توافق نظری وجود ندارد. در حالی که بسیاری از متخصصان مراقبت و نگهداری از کودکان، مصرف روغن دانه کتان را در دوران شیردهی بی زیان می دانند ولی برخی از مهمترین نهادهای پزشکی در جهان مصرف آن را توصیه ننموده اند، برای نمونه وب سایت معتبر مایو کلینیک، وابسته به کلینیک مایو، اشاره دارد که بنابر تحقیقات صورت گرفته بر روی جانوران، در خصوص مصرف روغن دانه کتان در دوران شیردهی، نتایج نشان می دهد که برخی مخاطرات در خصوص مصرف روغن دانه کتان در دوران شیردهی وجود دارد، هر چند مایو کلینیک در خصوص اینکه چه خطراتی وجود دارد، توضیحی نداده است. از سوی دیگر وب سایت «کلی مام» که یکی از وب سایت های معتبر در زمینه شیردهی می باشد، معتقد است که مصرف روغن دانه کتان در دوران شیردهی هیچ گونه عوارضی ندارد. به هر روی توصیه می شود قبل از مصرف هر گونه مکملی در دوران شیردهی، با پزشک خود مشورت کنید.

مضرات تخم کتان

اختلالات خونریزی

یکی از مواردی که شاید بتوان آن را از مضرات تخم کتان برشمرد، تاثیر آن بر انعقاد خون است. تخم کتان می تواند فرایند لخته شدن خون را کُند نماید و این نگرانی وجود دارد که مصرف تخم کتان خطر خونریزی را در افرادی که دچار اختلالات خونریزی هستند افزایش دهد. بنابراین اگر دچار اختلالات خونریزی هستند از مصرف تخم کتان (بذر کتان/دانه کتان) اجتناب نمایید.

منبع:مضرات تخم کتان 

مضرات تخم کتان

مضرات حجامت

فواید و مضرات حجامت

حجامت نیز همچون هر درمان مکمل دیگری اگر تحت نظر متخصص حاذق و مجرب انجام نگیرد، می تواند عوارض و
زیان هایی را به همراه داشته باشد.
ضمن این که متخصص باید لزوم حجامت عضو درگیر را تجویز کرده باشد، در غیر این صورت بر شدت
بیماری افزوده می شود.
حجامت را نزد متخصص حاذق انجام دهید
شاید تا به حال از زبان پدر یا مادربزرگ هایتان شنیده باشید که در زمان های گذشته در فصل بهار،
افراد خانواده از کوچک گرفته تا کهنسال باید خود را برای حجامت آماده می کردند.فردی به خانه شان می رفت
و هاله هایی کبودرنگ با چند خراش ناشی از تیغ روی بدنشان به یادگار می گذاشت.
شاید برای کوچک ترها خاطره خوشی نداشت، اما بزرگ ترها به دلیل آن که می دانستند با حجامت سبک شده
و مواد زاید از بدنشان خارج می شود، براحتی تن به این کار می دادند.
اما سوالی که این روزها اغلب نسل جوان می پرسند این که:

حجامت چه فواید و زیان هایی دارد و چه کسانی می توانند حجامت کنند؟
دکتر محمدعلی زارعیان، پزشک و پژوهشگر طب سنتی
ایران در این خصوص می گوید: حجامت در طب سنتی ایران ارزش بسیار زیادی دارد و یکی از روش های
پیشگیری و درمان بیماری های ناشی از پرخونی به حساب می آید.
با این روش می توان با پاکسازی و دفع مواد زاید بدن، سبب التیام و بهبود برخی از انواع بیماری
ها شد.
در کتب طب سنتی ایرانی، حجامت برای کودکان زیر دو سال و افراد بالای ۶۰ سال توصیه نشده است
البته
حجامت نیز همانند هر درمان مکمل دیگری اگر تحت نظر متخصص حاذق و مجرب انجام نگیرد، می تواند عوارض و
زیان هایی را به همراه داشته باشد.
ضمن این که متخصص باید لزوم حجامت عضو درگیر را تجویز کرده باشد، در غیر این صورت بر شدت بیماری
افزوده می شود.
حجامت در اصل به معنای ایجاد حجم است.
شخص حجامت کننده به وسیله مکش و ایجاد خلأ در یک ظرف مخصوص در سطح پوست بدن ایجاد حجم می
کند.حجامت دو نوع تر و خشک دارد که نوع تر آن همان حجامتی است که هم اکنون در کشور مرسوم
شده و بسیاری از پزشکان آشنا به آن هستند.
در این نوع حجامت پس از بادکش عضو مورد نظر، با یک تیغ یکبار مصرف استریل جراحی، چند خراش سطحی
به صورت مایل به پوست وارد می شود و مجدد لیوان حجامت روی موضع قرار می گیرد و در اثر
کشش و بادکش لیوان بسته به نوع مزاج، بیماری فرد و نظر پزشک مقداری خون خارج می شود و معمولا
درد کمی دارد.

هدف از حجامت چیست؟

مهم ترین کاری که با حجامت انجام می شود این که از موضع مورد نظر خلط ناشی از خون و
صفرا را خارج می کنیم.
این عمل باعث پاکسازی موضع می شود و بر خلاف باور عامه مردم باعث خروج مواد مغذی بدن نمی شود.حجامت،
بدن را سبک می کند و بر خلاف خون دادن، قوت بدن را نمی گیرد، اما موضع حجامت تا زمان
التیام کمی ضعیف می شود.
وقتی لیوان حجامت روی پوست قرار می گیرد، مقداری کشش روی پوست ایجاد می کند و در اثر آن عوامل
دفاعی ساکن در دیواره عروق و اعضا را فعال کرده و باعث می شود این عوامل، دفاع خونی را چند
برابر کنند و به تقویت سیستم ایمنی عضو مورد نظر و سپس کل بدن کمک کنند.

چه کسانی می توانند حجامت کنند؟
حجامت برای افراد تنومند و دارای خون غلیظ فایده ای ندارد، چون از این طریق نمی توان به سهولت خون
غلیظ و مواد زاید را از بدن آنان خارج کرد و تنها این روش سبب خروج خون رقیق فرد می
شود که بر این اساس، احتمال افزایش غلظت و کم حجم شدن خون زیادتر خواهد شد.
مگر آن که افراد با خون غلیظ یک ساعت قبل از حجامت حمام بروند تا خون غلیظ کمی رقت پیدا
کرده و به سطح بدن نزدیک شود.
اما افرادی که خونشان رقیق است، از دوازده ساعت قبل از حجامت، نباید استحمام کنند.
بهترین زمان برای حجامت

مضرات حجامت

بهترین فصول برای حجامت به ترتیب شامل بهار، پاییز، تابستان و زمستان است که حجامت در دو فصل تابستان و
زمستان فقط در مواقع ضرورت انجام می گیرد.
دکتر زارعیان می افزاید:
بهترین وقت حجامت در فصول گرم، طی روز و دو ساعت بعد از صبحانه (۸٫۵ تا
۹ صبح) و در فصول سرد سال، سه تا چهار ساعت بعد از صبحانه (۹ تا ۱۱ قبل از ظهر)
که تا ناهار یک تا دو ساعت فاصله داشته باشد.
در این ساعات حجم خونی بدن رقیق و خروج آن سهل تر است.
بعد از حجامت نیز بهتر است تا یک ساعت غذا میل نشود.
در روایات و طب اسلامی آمده است، بهترین زمان حجامت اوایل روز یا زمان نزدیک به غروب آفتاب است،
بخصوص این که در اواسط ماه قمری باشد و قبل از حجامت، خواندن آیت الکرسی و صدقه دادن نیز توصیه
شده است.

حجامت برای چه کسانی منع شده است؟
در کتب طب سنتی ایرانی، حجامت برای کودکان زیر دو سال و افراد بالای ۶۰ سال توصیه نشده است، چرا
که استقامت اعضا در کودکان کمتر بوده و حجم خون کم است و در سالمندان چون اغلب خونشان غلیظ و
پوست و گوشت خشکی دارند و تنها با حجامت، خون رقیق شان خارج می شود، احتمال افزایش غلظت خون و
خشکی بیشتر مزاج در این گروه سنی زیاد است.
همچنین کسانی که سابقه ابتلا به بیماری هموفیلی، کم خونی، صرع و سکته قلبی دارند، یا در گروه سردمزاجان بوده
و خونشان رقیق و کم فشار است و مدام دچار سرگیجه و سردرد می شوند یا از داروهای شیمیایی وارفارین
و هپارین استفاده می کنند، نمی توانند حجامت کنند.
در زمان حجامت باید به نوع تغذیه توجه کرد
حجامت با شکم خالی بخصوص صبح قبل از مصرف صبحانه باعث ایجاد ضعف در قوای بدن می شود و حجامت
بلافاصله پس از صرف غذا سبب نقصان هضم و جذب ماده غذایی می شود.
حجامت را باید تحت نظر پزشک متخصص این کار و با رعایت اصول بهداشتی و در اماکن تائید شده انجام
دهیداما این را بدانید که از یک ساعت قبل و بعد از حجامت نباید شکم پر و غذایی خورده شود.
برای دفع بهتر مواد زاید از بدن از سه روز قبل از حجامت آش آلو، خاکشیر با آب گرم، سوپ
جو، آب انار و آب زرشک مصرف کنید و از خوردن غذاهایی چون جگر، ماهی، پنیر و تخم مرغ بپرهیزید
و بعد از حجامت شربت عسل، سکنجبین و عرق کاسنی بنوشید.
حجامت را در ایامی که روزه هستید و بسیار بی خواب بوده اید و یا در حال مصرف داروهای آنتی
بیوتیک هستید یا کوهنوردی یا مقاربت جنسی داشته اید، انجام ندهید.
ضمن این که خانم ها نباید پنج روز قبل و بعد از عادت ماهانه و در دوران بارداری حجامت کنید.

معمولا چه قسمت هایی از بدن حجامت می شود؟
حجامت مختص ناحیه خاصی از بدن نیست و نقاط مختلف بدن را بنا بر نظر پزشک مربوطه برای التیام برخی
از مشکلات می توان حجامت کرد.
مثلا ذکر شده حجامت سر که از میان دو ابرو تا وسط سر انجام می شود به التیام خارش و
سنگینی سر، رفع سرگیجه و مشکلات چشم کمک می کند، اما اگر حجامت توسط متخصص ماهری انجام نشود، گاهی با
عوارضی چون کم فهمی، کم حافظگی و فراموشکاری همراه خواهد بود.
حجامت پس سر، سنگینی پلک ها، سر و پیشانی، بوی بد دهان و درد گوش را بهبود می دهد.
با حجامت زیر چانه، درد لثه و دندان، درد گلو و جوش های چانه بهتر خواهد شد.
البته لازم است بدانید حجامت در نواحی مختلف سر می تواند عوارضی در عملکردهای مغزی بر جای گذارد که در
روایات نیز اشاره شده است.
بر این اساس ضروری است بدون نیاز حقیقی از این کار پرهیز شود.
همچنین ذکر شده که حجامت کبد برای کاهش گرمی و حرارت کبد و دفع سموم مفید است.
حجامت کلیه به دفع سنگ کلیه کمک می کند و حجامت انتهای گودی کمر بیماری های مقعد، ورم بیضه،
رحم و بواسیر را التیام می دهد، اما از عوارض آن می توان به کاهش قوت و قدرت جنسی مردان
اشاره کرد.
این را هم بدانید از عوارض حجامت های غیر لازم بروز شوک و غش بوده و احتمال پارگی شریان و
ورید در زمان خراش دادن پوست از سوی افراد ناوارد و غیرمتخصص بسیار زیاد است.
در نتیجه حجامت را باید تحت نظر پزشک متخصص این کار و با رعایت اصول بهداشتی و در اماکن تائید
شده انجام دهید.

منبع:مضرات حجامت

مضرات حجامت

مضرات اسفناج

به نقل از هایپرکلابز :اسفناج يا اسپيناج گياه بومي ايران است و از اوايل قرن اول ميلادي کم کم به نقاط ديگر دنيا راه يافت. طوري که در تاريخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چين و در قرن دوازدهم در اسپانيا کشت مي شده است. اسفناج، گياهي است يک ساله، داراي ساقه اي راست، به ارتفاع نيم متر که برگ هاي آن پهن و نرم مثلثي شکل به رنگ سبز مي باشد. اسفناج نسبت به سرماي زمستان مقاوم است. دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پاييزه و بهاره ناميده مي شود. اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته مي شود و به اسفناج انگليسي معروف است. نوع پاييزه آن که به خاک بسيار غني احتياج دارد، در پائيز کاشته مي شود. گل هاي اسفناج به رنگ سبز کمرنگ مي باشد.

مضرات اسفناج چیست؟

اسفناج بعلت داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ های کلیه و مثانه مناسب نیست. ضمنا افرادی که سرد مزاج هستند، باید اسفناج را با ادویه های گرم نظیر فلفل، دارچین، زنجبیل و هل میل نمایند.

مضرات اسفناج

منبع:مضرات اسفناج

مضرات اسفناج